(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

ouder

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

24 april 2008   Actie: Je blijft bussen voor 30 cent

Op 1 mei 2008 start binnen de provincie Noord-Brabant een proef met goedkoop openbaar vervoer voor kinderen onder de 12 jaar en personen van 65 jaar en ouder. Deze groep mensen kan vanaf deze datum met vrijwel elke bus in Brabant reizen voor maar 30 cent per reis (op basis van een 15-strippenkaart van € 4,50). Zie ook www.brabant.nl/jeblijftbussen

25 oktober 2011   OV-chipkaart binnenkort ook in buurtbus

Met ingang van donderdag 3 november is de OV-chipkaart ook te gebruiken in de buurtbus.

Tot het einde van dit jaar (2011) blijven de nu nog gebruikelijke buurtbuskaartjes geldig en te koop bij de chauffeur. Echter niet gebruikte strippen zijn volgend jaar niet meer geldig en kunnen ook niet worden ingewisseld of vergoed.

Met ingang van 2012 kunt U in de buurtbus alleen nog reizen met de OV-chipkaart. Wel blijft het mogelijk om in de bus bij de chauffeur 'n één-ritkaart te kopen voor 3 euro. Deze één-ritkaart kent geen overstaprecht.

16 augustus 2011   Extra vroege bus vanuit Leenderstrijp naar NS-station in Heeze

Met ingang van 29 aug. 2011 vertrekt (voorlopig op proef) van maandag t/m vrijdag al 's morgens om 07:25 u. vanaf Leenderstrijp een buurtbus met bestemming Heeze, NS-station. Aankomst/vertrek in Leende om 07:29 u.

Passagiers met die vroege rit hebben in Heeze vrijwel meteen aansluiting op buurtbus 466 richting Geldrop, Anna Ziekenhuis. In Heeze draait buurtbus 455 weer om richting Budel om vervolgens weer als vanouds rechtstreeks tussen Budel en Geldrop te rijden.

'onze' allereerste buurtbus

De buurtbus 'Gastel-Leenderstrijp' (lijn 455) bestaat dit najaar 25 jaar. Dit wordt op meerdere manieren kenbaar gemaakt. Vele chauffeurs van de buurtbus zullen een donkerblauw vest dragen met daarop geborduurd het hiernaast afgebeelde jubileumlogo. Ook de achtergrond van de pagina's van deze website zijn voorzien van dit logo. Bovendien zullen tijdens de jubileumweek in september 2010 de passagiers in de buurtbus worden getrakteerd.

Op woensdagavond 9 december mocht in gemeenschapshuis de Borgh in Budel het team van de buurtbus van lijn 455 (Gastel-Leenderstrijp) van wethouder Frans Strik de trofee in ontvangst nemen voor het 'Vrijwilligersteam van het jaar 2009' van de gemeente Cranendonck. Weekblad 'de Grenskoerier' uit Budel had, in samenwerking met de gemeente, haar lezers gevraagd om personen of teams hiervoor te nomineren. De jury motiveerde haar keuze met de opmerking dat vrijwillig niet betekent vrijblijvend. De bus moet wel rijden en op tijd bij de haltes zijn.

Hoe lang duurt het nog voordat de bus komt? Het antwoord op deze vraag vindt U straks op de Infotin. Dit is het kastje onder elk bushaltebord. Deze Infotins worden in werking gezet zodra de benodigde apparatuur in de bus is aangebracht. Deze apparatuur voorziet de Infotin van zeer actuele informatie over de aankomsttijd van de bus. Op de Infotin ziet U lijnnummer(s) en bijbehorende (eind)bestemming van de bus met het aantal minuten voordat de bus daadwerkelijk arriveert. U weet dus voortaan hoe lang U nog op de bus moet wachten.

4 maart 2011   Scholieren tot 18 jaar reizen met reductie

Behalve 65+ en kinderen tot 12 jaar kunnen sinds kort ook scholieren tot 18 jaar met de buurtbus reizen met een reductiekaartje. Deze kaartjes (1, 4 of 10 ritten) zijn alleen te koop in de buurtbus. Voor alle (reductie)tarieven kijk onder tarieven.

24 december 2010   Buurtbus rijdt niet meer vanwege hevige sneeuwval

Hoewel de buurtbus vanmorgen is vertrokken (naar Budel) is hij toch moeten stoppen omdat de weg niet verantwoord berijdbaar was. Hij zal deze dag niet meer rijden. Maandag 27 dec. rijdt hij weer als vanouds.

2 december 2010   Buurtbus en winterse weersomstandigheden

De buurtbus kan, net als het overige verkeer, worden gehinderd door sneeuw en ijs. Er kunnen dan vertragingen optreden tot wel meer dan een uur, maar de buurtbus blijft rijden zo lang als mogelijk is. Indien de buurtbus helemaal niet meer verantwoord kan rijden wordt dit, als het kan, op deze nieuwspagina bekend gemaakt.

1 sep 2010   Buurtbus Gastel-Leenderstrijp bestaat 25 jaar

Deze maand, om precies te zijn, op 19 september bestaat onze buurtbus 25 jaar. Op 19 september 1985 reed de eerste buurtbus van Budel richting Gastel en Leenderstrijp. Aan deze feestelijke gebeurtenis is indertijd aandacht geschonken door o.a. omroep Brabant.

Deze uitzending kunt U                                               nogmaals beluisteren.

Aan dit jubileum geven wij op meerdere manieren uiting.

Zo ziet U ons jubileumlogo langs de randen van deze webpagina's. Ook onze chauffeurs dragen al enige tijd een vest met dit jubileumlogo.

In de jubileumweek (van 20 t/m 26 sept.) is de bus versierd met vlaggen, eveneens met dit jubileumlogo. Alle reizigers met de buurtbus in die week worden getrakteerd op een klein passend presentje.

Op woensdag 22 sept. houdt onze buurtbusvereniging van 16:00-18:00 uur een receptie in herberg 'De Scheuter' in Leende (naast de kerk). Iedereen die bij de buurtbus is of was betrokken als passagier, als chauffeur of op een andere wijze is van harte uitgenodigd om samen met ons het glas te heffen op dit heuglijke feit.

Zoals wellicht al bekend rijdt onze buurtbus sinds dit jubileumjaar door naar Geldrop (ziekenhuis), dus een rechtstreekse verbinding tussen Budel en Geldrop.

8 juli 2010   Drie nieuwe buurtbushaltes in Budel

Vanaf 14 juni 2010 is de halte Willem de Zwijgerstraat (kruising Nieuwstraat) vervallen.

Daarvoor in de plaats zijn per die datum liefst drie nieuwe haltes in Budel gekomen.

Komend vanuit de richting Gastel zijn dit achtereenvolgens halte Anton Meurkensstraat (kruising Gastelseweg), halte Deken van Baarsstraat (samen met lijn 173) en halte Heesakkerweg (kruising Cranendoncklaan).

De haltes in de Rubenslaan en Anton Meurkensstraat blijven bestaan.

11 juni 2010   Proef met GOV (Goedkoop Openbaar Vervoer) stopt per 1 juli

De anderhalf jaar durende proef met GOV met de actie 'De bus. Beter dus', wordt per 1 juli 2010 beëindigd. De GOV maandabonnementen (van €20 en €27) zijn nog te koop t/m 12 juni en dus uiterlijk geldig t/m 11 juli.

De oranje GOV strippenkaarten (van 30 ct per strip) zijn nog te koop t/m 13 juni en worden nog geaccepteerd t/m 18 juli.

De 'De bus. Beter dus' Dagkaart is nog te koop in de bus t/m 30 juni en ook t/m die datum te gebruiken.

Ongebruikte strippenkaarten, dus zonder stempel(s), kunnen tussen 19 juli en 5 sept worden ingewisseld tegen geld na aftrek van administratiekosten (€1,50 voor de 15-strippenkaart van €4,50). Restitutieformulieren zijn verkrijgbaar bij de verkooppunten van de vervoerbedrijven.

In de plaats van dit alles komt de Dalurendagkaart van 3 euro welke geldig is op bijna alle (buurt)bussen in Brabant na 09:00 u. 's morgens. Deze kaart is alleen te koop in de bus.

6 april 2010   Dienstregeling wordt ingrijpend gewijzigd

Omdat buurtbuslijn 455 half juni wordt doorgetrokken naar Geldrop (Ziekenhuis) veranderen per die datum ook alle vertrek- en aankomsttijden. Buurtbus 455 rijdt dan vanaf Budel naar Geldrop v.v. De route loopt nog steeds via Gastel, Soerendonk, Leenderstrijp, Leende en Heeze. Wel wordt het een 1½ uursdienst. Ook blijft vanuit de richting Budel de aansluiting (ca. 8 min.) op de treinen in Heeze. De aansluiting van de trein op de buurtbus richting Budel wordt wat ruimer (ca. 13 min.).

Reizigers vanuit de richting Sterksel (komend met buurtbus 458) krijgen in Heeze goede aansluiting op de buurtbus(sen) naar Geldrop (lijn 455 en/of 466).

De nieuwe dienstregeling -per 14 juni 2010- van lijn 455 vind U hier.

19 januari 2010   Buurtbus tussen Soerendonk en Budel straks sneller dan streekbus

Door veranderingen in de route van de streekbus lijn 173 -ten gevolge van de komst van NS-station Maarheeze- rijdt deze straks niet meer rechtstreeks tussen Soerendonk en Budel, maar via (station) Maarheeze.

Passagiers vanuit Soerendonk richting Budel (en omgekeerd) hebben vanaf 14 juni de keus uit buslijn 173 (duur 20 minuten) of buurtbuslijn 455 (duur 10 minuten). Deze keuze is er alleen overdag van maandag t/m vrijdag.

De buurtbus stopt midden in het centrum van Budel in de Deken van Baarsstraat.

1 januari 2010   Buurtbus in 2010 in teken jubileum

21 december 2009   Buurtbus rijdt ondanks sneeuw

De buurtbus blijft rijden. De vertrektijden zullen niet meer gelden want de vertraging kan oplopen van 5 minuten tot mogelijk 50 minuten. Indien de buurtbus tijdelijk niet meer verantwoord kan rijden wordt dit op deze site bekend gemaakt.

10 december 2009   Waardering voor team buurtbus

12 april 2009   Gewijzigde dienstregeling

Met ingang van 19 april is de dienstregeling een klein beetje aangepast. Het betreft een wijziging van 1 of 2 minuten (eerder of later) per halte. Er zijn ook haltes waar niets wijzigt. Deze wijziging werd noodzakelijk omdat de afgelopen tijd op de route van de bus diverse snelheidsbeperkende maatregelen zijn genomen, waardoor de bus niet meer op tijd kon rijden. Met de nieuwe dienstregeling is dit weer mogelijk. Uiteraard blijft de aansluiting met de treinen (3 minuten).

7 april 2009   Infotin binnenkort in gebruik

20 november 2008   Nieuwe bus(maatschappij)

Hermes wordt per 14 dec. de nieuwe busmaatschappij in onze regio. Dit bedrijf exploiteert ook de buurtbussen en zet meteen spiksplinternieuwe bussen in. Ook wij krijgen een nieuwe bus voorzien van alle moderne snufjes.

De buslijn krijgt nummer 455, maar de route en haltes blijven ongewijzigd. Ook de vertrektijden blijven vooralsnog ongewijzigd.

De dienstregeling wordt in de loop van 2009 aangepast met maximaal 2 minuten per halte. Omdat slechts enkele passagiers op zaterdag gebruik maken van de buurtbus vervallen de ritten op zaterdag per 14 dec. 2008.

20 dec 2014   Prijs buskaartje niet verhoogd in 2015

Het (buurt)buskaartje voor 1 rit (€ 3,50) en het kidskaartje (€1,00) worden in 2015 niet duurder.


19 nov 2014   Nieuwe buurtbus

Vandaag is onze al weer 6 jaar oude buurtbus vervangen door een splinternieuwe buurtbus. Wij hopen dat wij U er weer vele jaren comfortabel mee kunnen vervoeren.


10 mei 2012   Vroege buurtbus naar station Heeze met aansluiting naar Geldrop

Sinds enige tijd vertrekt de eerste rit van buurtbus 455 om 07:25 uur vanaf de Dorpstraat Leende (kerk) richting Heeze, NS-station. Daar is na ca. 10 min. aansluiting op de treinen.

Voor passagiers richting Geldrop, St. Anna Ziekenhuis is er om 07:40 u. (na 3 minuten) aansluiting op buurtbus 466, zodat U al ruim voor 8 uur in het ziekenhuis kunt zijn.

Buurtbus 455 vertrekt weer uit Heeze om 07:39 u. richting Budel om vervolgens heen en weer te rijden tussen Budel en Geldrop, St. Anna Ziekenhuis.

18 november 2015   Eerste bus vertrekt vijf minuten later

De eerste bus vertrekt met ingang van 13 december 2015  's morgens 5 minuten later.

De nieuwe vertrektijd van de eerste bus vanaf Leende, Dorpstraat richting Heeze is 07:30 u.

23 februari 2016   Mogelijkheden Dalurendagkaartje verruimd

De Dalurendagkaartjes (geldig op werkdagen na 9.00 uur) zijn nu ook geldig op de buslijnen van Arriva. Bovendien mag een volwassene reizend met een Dalurendagkaartje of met een OV-chipkaart (voor meermalig gebruik) gratis 2 kinderen (4-11 jaar) meenemen. Jongere kinderen mogen sowieso gratis mee.

Ook de dagen waarop het Dalurendagkaartje geldig is zijn verruimd.

In het weekend en tijdens nationale feestdagen (Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, de dag na Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en van 25 t/m 31 december) is het Dalurendagkaartje de hele dag geldig.

Ook in de maanden juli en augustus is het Dalurendagkaartje op werkdagen geldig voor 09.00 uur.

Het kaartje is op de afgestempelde dag geldig tot einde reguliere dienstregeling.

10 apr2018   Tijdelijk gratis buskaartje op lijn 21

In de periode 21 april t/m 20 mei kunnen inwoners van Heeze-Leende, Geldrop en Valkenswaard eenmalig gebruik maken van een gratis retourticket op de lijn 21 tussen Valkenswaard en Geldrop. U kunt dit ticket tussen  21 april en 10 mei aanvragen via: www.bravoacties.nl/lijn21


12 dec 2016   Nieuwe buurtbuslijnen rond Leende

Sinds 12 dec 2016 is er rondom Leende veel veranderd met de buurtbuslijnen.

De lijn '455 Budel-Geldrop' is verdwenen en in plaats daarvan zijn de lijnen '255  Budel-Maarheeze' en

'256  Maarheeze-Valkenswaard' gekomen. In Maarheeze hoeft U nooit over te stappen in de richting Valkenswaard of Budel omdat het dezelfde bus blijft.

Daarnaast is er nog een nieuwe lijn 21 Valkenswaard-Geldrop, welke in Leende in beide richtingen bijna onmiddellijk aansluit op de buurtbus van en naar Maarheeze/Budel.

Op al deze nieuwe lijnen rijden de bussen voortaan elk uur i.p.v. eens per anderhalf uur.

Bovendien zijn de bussen rolstoeltoegankelijk, en uiteraard ook toegankelijk voor kinderwagens en rollators.